Drepturi de autor și de publicare

Revista științifică Univers Pedagogic  permite autorului să dețină drepturile de autor și să-și păstreze drepturile asupra publicației fără restricții.

Revista promovează o politică editorială de acces deschis la articolele inserate în paginile sale fiind accesibilă cititorilor în mod gratuit. Accesul deschis le permite tuturor celor interesaţi să descarce, să citeze, să distribuie lucrările publicate respectând, totodată, legislaţia RM şi dreptul internaţional privind drepturile de autor şi conexe, prin menționarea surselor și a autorilor în cazul citărilor, semnând în acest sens, concomitent cu prezentarea articolului la redacţie, o Declaraţie de autor, care să excludă plagiatul. Revista este accesibilă şi pentru autorii din alte ţări, articolele fiind publicate în principalele limbi de circulaţie internaţională. Autorii își păstrează drepturile de autor fără restricții și acordă revistei dreptul la prima publicare.

Articolele științificele expediate spre publicare în revistă nu conțin nici un material strain de proprietate neprotejat prin brevet sau cerere de brevet. Responsabilitatea pentru conținutul articolului științigic și pentru protecția materialului propriu revine exclusiv autorilor și organizațiilor acestora și nu este responsabilitatea redacției revistei Univers Pedagogic sau a personalului său editorial. Autorul principal (primul/corespondent) este responsabil pentru a se asigura că articolul a fost văzut și aprobat de toți ceilalți autori. Este responsabilitatea autorului să obțină toate permisiunile necesare pentru dreptul de autor, pentru utilizarea oricăror materiale protejate prin drepturi de autor din manuscris înainte de trimitere la redacție.

Care sunt drepturile de autor?

Este important să verificați politica revistei la care trimiteți sau publicați pentru a vă stabili drepturile de autor. Politicile noastre standard permit următoarele drepturi de reutilizare:

  • Puteți face orice doriți cu versiunea articolului pe care ați trimis-o revistei.
  • Odată ce articolul a fost acceptat pentru publicare, puteți posta versiunea acceptată a articolului pe propriul site web personal, pe site-ul departamentului dumneavoastră sau în depozitul instituției dumneavoastră, fără nici o restricție.
  • Nu puteți posta versiunea acceptată a articolului în orice alt depozit decât cele enumerate mai sus (adică nu puteți depune în depozitul altei instituții sau altă revistă) până la 12 luni de la publicarea articolului în revistă.
  • Puteți folosi articolul publicat pentru propriile nevoi de predare sau pentru a furniza în mod individual colegilor de cercetare, cu condiția ca această furnizare să nu fie în scopuri comerciale.
  • Puteți utiliza o parte din articolul publicat într-o carte scrisă sau publicată de dvs. în orice moment după publicarea în revistă. Acest lucru nu se aplică cărților în care contribuiți cu un capitol la o carte scrisă sau editată de altcineva.
  • Nu puteți posta articolul publicat pe un site web sau într-un depozit fără permisiunea revistei.